Over Kansrijk

Psychologenpraktijk Kansrijk

Gespecialiseerd in kortdurend behandelen en hulp bij allerlei psychische klachten en problemen, als angsten, somberheid en posttraumatische stressklachten. 

over kansrijk

Samen werken aan je mentale gezondheid en welzijn

Kansrijk is in 2011 opgericht door GZ-psychologen José Barendsen en Henny Mensink. Inmiddels is die laatste met pensioen en is de praktijk voorgezet door José Barendsen.


Zij heeft -voorafgaand aan de start van de praktijk- meer dan 20 jaar gewerkt binnen het onderwijsveld en alle typen onderwijs. Voor de GGD heeft zij ruim ervaring opgedaan in onderzoek, begeleiding en behandeling van kinderen en volwassenen.

José Barendsen is ook EMDR Europe Practioner, heeft ruime werkervaring en beheerst EMDR in alle facetten. Het doelgericht werken aan je trauma biedt vaak zeer goede resultaten. 


Er wordt oplossingsgericht gewerkt, waarbij we vanuit het probleem vooral samen naar de kansen en je eigen kracht kijken.

Wat biedt Psychologenpraktijk Kansrijk?

Je kunt terecht voor hulp bij allerlei psychische klachten en problemen. Kansrijk is gespecialiseerd in angsten, somberheid en posttraumatische stressklachten.

De praktijk is er voor jongeren, jongvolwassenen en volwassenen in gemeenten Zutphen en omstreken.

Wat biedt Kansrijk niet: behandeling van rouw (is geen psychische stoornis) en van mensen met psychiatrische problematiek (crises).

Psychologenpraktijk Kansrijk voldoet aan het Keurmerk Basis GGZ 2024. Deze wordt verstrekt door Stichting Kwaliteit in Basis GGZ aan zorgaanbieders van generalistische kortdurende GGZ die een stapje extra doen voor goede zorg. En voldoet o.a. aan cliëntgericht, betrokken en transparant. Verder werkt de praktijk volgens de geldende kwaliteitsstandaarden binnen de GGZ.

Kansrijk heb ik ervaren als een erg professionele en toch warme praktijk. Waar ik gedurende enkele maanden onder behandeling ben geweest. Het doel van de behandeling was om te achterhalen waar mijn chronische slapeloosheid uit voortkwam.

José werkte erg doelgericht, met een luisterend oor. En een arsenaal aan materie/voorbeelden waaruit duidelijk werd hoe theorie en praktijk gekoppeld werd aan mijn casus. Het resultaat - door uitvoerig onderzoek vanuit meerdere facetten bekeken en sturend vanuit de deskundigheid van José- bleek ADHD.  Dit had als gevolg dat de overprikkeling gedurende de dag zorgde dat 's nachts het slapen niet lukte. Met alle gevolgen van dien: oververmoeid, hopeloosheid en 'op'.

Toen de diagnose eenmaal gesteld was begon het traject met medicatie. Dit had direct een positief effect op de slapeloosheid. Doordat ik de dag rustiger ervaar in mijn hoofd, ben ik ook 's avonds een stuk rustiger. Wat ten goede komt van het inslapen.

Een levens veranderende uitkomst. Die onwijs veel positiefs positiviteit teweegbrengt, waar ik Kansrijk en vooral José eeuwig dankbaar voor zal zijn.

simon

Professioneel netwerk

De praktijk werkt samen met de huisartsenpraktijk Wehl, 's-Heerenberg en huisartsen in gemeente Doetinchem e.o. alsook in Zutphen. Voor kinderen en jongeren werk ik samen met de gemeenten zoals buurtplein Doetinchem, gemeente Zutphen en met veel (speciaal onderwijs) scholen.


Alsook Universiteit Nijmegen (faculteiten Psychologie en Pedagogiek) en biedt een opleidingsplaats voor 2 masterstudenten. Daarnaast is er samenwerking met Psychologenpraktijk De Kiezelsteen Sandra Faay, gz-psycholoog te Zelhem, Indigo Psychologenpraktijk Els Luesink te Doetinchem en Psychologenpraktijkpraktijk Jan-Nico van den Ingh te Doetinchem.

In de praktijk

Elk probleem biedt de mogelijkheid voor het vinden van een eigen oplossing. Maar soms heb je daar hulp bij nodig. Zodat je daarna (weer) in staat bent dit zelf te doen.

  • Een behandeling start bij ons zo snel mogelijk nadat je je hebt aangemeld. 
  • Wat jij belangrijk vindt en wilt bereiken staat centraal. Je praat mee over je behandeling.
  • Met effectieve behandelmethodes leer je met je klachten omgaan. Zo heb je regie, krijg je grip en bereik je meer.
  • Je bespreekt en meet regelmatig je voortgang. Of je op de goede weg zit en je klachten al vermindert zijn.
  • Gekwalificeerd Keurmerk Basis GGZ 2024 Voldoet o.a. aan cliënt-gericht, betrokken en transparant.

Neem Contact op

Heb je een vraag of wil je overleggen? Je kunt telefonisch, per e-mail of door het invullen van je gegevens contact opnemen.

Keppelseweg 26, 7031 AS Wehl

06-38815054

info@psychologenpraktijkkansrijk.nl